Villa Tapiola

Tehokkaasti ja kodinomaisesti

Dementiakoti Villa Tapiola on Espoossa sijaitseva keskivaikeasti ja vaikeasti muistisairaitten vanhusten hoitokoti. Sen toiminta käynnistyi vuonna 2005, kun oma rakennus valmistui. Deltabit Gatekeeper -kulunvalvontajärjestelmä on ollut käytössä alusta asti.

– Villa Tapiolaa rakentaessamme suunnittelimme puitteet siten, että pystymme toimimaan mahdollisimman tehokkaasti, mutta samalla kodinomaisesti, kertoo Villa Tapiolan johtaja Tuula Laulaja.

– Avainkorttien tai avainten sijaan valitsimme sormenjälkitunnistimilla toimivan kulunvalvontajärjestelmän. Eihän kotonakaan kuljeta avainkortti kaulassa.

– Olemme olleet järjestelmään todella tyytyväisiä. Se on helppoa, käyttäjäystävällistä teknologiaa, jonka toimimiseen voi luottaa.

Kulunhallintajärjestelmä Deltabit Gatekeeper on Villa Tapiolassa integroitu työajanseurantajärjestelmäämme. Deltabit Gatekeeperin avulla tiedot työntekijöiden työvuoroihin saapumisesta ja poistumisesta saadaan talteen tarkasti. Integroidun järjestelmän avulla liukuvien työaikojen seuranta on täsmällistä ja vaivatonta.

– Voin suositella Deltabit Gatekeeper -kulunvalvontajärjestelmää täydestä sydämestäni, sanoo Laulaja.

Lue lisää käyttäjäystävällisestä kulunvalvonnasta.

Kalaneuvos V. Hukkanen

Parhaat kalat, parhaat palat, paras tunnistus

Niin raaka-aineiden, tuotannon kuin henkilöstön osaamisenkin laatu on V. Hukkaselle äärimmäisen tärkeää. Esimerkiksi kulku puhdastiloihin on hygieniasyistä tarkasti rajattua.

– Kulunvalvontajärjestelmämme pitää pystyä hallitsemaan kulkua luotettavasti jokaisella ovella erikseen, kertoo toimitusjohtaja Veijo Hukkanen. – Sormenjälki varmistaa yksiselitteisesti henkilöllisyyden ja on siksi mielestämme paras tapa hoitaa pääsy.

Pelkkä varmuus ei riitä Hukkaselle, vaan kulkemisen pitää olla myös helppoa. – Sormenjälkitunnistus yhdistää mainiosti turvallisuuden ja helppouden. Ovet voi pitää lukossa, mutta ihmiset pääsevät silti kulkemaan vaivattomasti ilman avaimia.

Totuin sormenjäljellä kulkuun ulko-ovesta niin, että minun oli suorastaan pakko laittaa myös työhuoneeni oveen sormenjälkilukija, Hukkanen naurahtaa.

Toimintavarmuus eri olosuhteissa on järjestelmälle ehdoton vaatimus. Deltabitin järjestelmällä hallittaviin tiloihin kuuluu esimerkiksi hallipakastin, jossa on tasaisesti yli 20 astetta pakkasta.

– Sanoin tilausta tehdessäni Deltabitille että pitäkää pojat huolta, että toimitatte kunnon vehkeitä. Sen vaatimuksen Deltabit täytti, olen ollut todella tyytyväinen laitteiden toimivuuteen.

V. Hukkanen Oy on perinteikäs perheyritys, joka kuuluu Suomen suurimpiin kalanjalostusyrityksiin. Heidän Kalaneuvos-tuotteensa ovat monipuolista ruokaa jokaiseen makuun. V. Hukkasen tavoitteena on aina ollut hyödyntää uusinta tietoa sekä käyttää kulloinkin nykyaikaisinta saatavilla olevaa tekniikkaa.

Lue lisää kulunvalvonnasta täältä.

Jasper

Sormia hivelevää teknistä tukkukauppaa

Jasper Oy siirtyi sormenjäljellä toimivaan kulunhallintaan uuden toimisto- ja varastorakennuksen käyttöönoton yhteydessä.

– Rakennusta suunniteltaessa emme vielä ajatelleet kulunvalvontaa tai sen vaatimuksia, muistelee Jasperin toimitusjohtaja Kim Saarinen. Aluksi ajattelimme pärjätä perinteisillä lukoilla ja avaimilla, sillä rakennuksessa on vain muutama ovi.

Kortilla tai tagillä toimiva kulunvalvonta ei ollut missään vaiheessa vaihtoehtona. Emme nähneet mitään etua sinä, että taskussa olevat avaimet vaihdettaisiin taskussa oleviin kortteihin – molemmat voivat kadota tai unohtua kotiin ja molempia voi lainata.

– Kun kuulimme Deltabitin sormenjäljellä toimivasta kulunhallinnasta, kiinnostuimme heti, jatkaa Saarinen.

– Avaimettomuus tarjosi todellisia hyötyjä: helppouden ja turvallisuuden. Halusimme järjestelmän, jonka voi käyttöönoton jälkeen unohtaa. Riittää, että henkilö lisätään kerran järjestelmään ja sen jälkeen kulkeminen tapahtuu vaivattomasti sormenjäljellä. Taskut pysyvät tyhjinä.

– Lisäetuna myös turvallisuus lisääntyy, sillä tiedän aina varmasti kuka ovesta on kulkenut. Sormenjälki kertoo sen yksiselitteisesti, toteaa Saarinen. Deltabit Gatekeeper -kulunvalvontajärjestelmän avulla saavutimme tavoitteemme: uuteen rakennukseen uudenaikaisin tapa kulkea helposti.

Jasper Oy on toiminut vuodesta 1986 alkaen teknisen tukkukaupan maahantuojana keskittyen autokorjaamoihin, automaalaamoihin sekä kaikkiin teollisuuden korjaamoihin. Toiminta on kasvanut tasaisesti ja nykyisin yritys työllistää noin 30 henkeä.

Lue lisää sormenjäljellä toimivasta kulunvalvontajärjestelmästä.

Bufab

Globaalia logistiikkaa sormenjälkien avulla

Edelläkävijyys ja tehokkuus on rakennettu syvään Bufabin toimintatapaan. Vantaan logistiikkakeskuksen kulunvalvontaa hankittaessa talousjohtaja Markus Lyyra halusi hoitaa löytää mahdollisimman tehokkaan ratkaisun.

– Mielestämme avainten ja sähköisten kulkukorttien käyttö on nykyään turhaa. Niiden hallinta on hankalaa sekä yritykselle että työntekijöille. Lisäksi ne tarjoavat mahdollisuuden väärinkäytöksille, analysoi Lyyra.

– Rakennuksessa kulkee niin työntekijöitä, asiakkaita kuin tavarantoimittajia ja kuljetusyrityksiäkin. Heillä kaikilla on eri tarpeet liikkua kiinteistössämme, Lyyra jatkaa.

Tutkimme erilaisia kulunvalvontaratkaisuja ja päädyimme sormenjälkitunnistuksella toimivaan Deltabit Gatekeeper -kulunvalvontaan. Se helpottaa kiinteistössämme liikkumista lisäten myös turvallisuutta, kun meidän ei tarvitse pelätä kulkukorttien joutumista vieraisiin käsiin.

Sormenjälkitunnistuksella toimiva kulunvalvonta vahvistaa positiivista kuvaa Bufabista yrityksenä, joka itsekin tarjoaa asiakkailleen logistisia ratkaisuja.

– Saamme hauskaa palautetta asiakkaiden käydessä meillä kylässä. Uskomme sormenjäljellä toimivan kulunvalvonnan heijastavan edistyksellisyyttämme, erityisesti logistiikassa, iloitsee Lyyra

– Saatuani näin hyvät kokemukset sormenjälkitunnisteella toimivasta kulunvalvonnasta täällä työpaikalla olen päättänyt hankkia Deltabit Dooris -kotitalousratkaisun kotiini helpottamaan perheemme kulkemista, suunnittelee Lyyra. Eipähän tarvitse enää jatkossa olla huolissaan jälkikasvun avainten mahdollisista katoamisista.

Bufab Finland tarjoaa kattavan tuotevalikoiman laadukkaita kiinnitys- ja pientarvikkeita sekä sähkömekaniikan komponentteja tehokkaan logistisen kokonaisratkaisun avulla. Asiakkaat voivat keskittyä omaan ydinosaamiseensa Bufabin ottaessa kokonaisvastuun heidän teollisuustarvikkeiden hankintalogistiikastaan.

Lue lisää Bufabin käyttämästä kulunvalvontajärjestelmästä.

Varkauden Fysiokeskus

Kuntosalille kosketuksella

Varkauden Fysiokeskus on edistänyt terveyttä jo vuodesta 1987. Tarjonnasta löytyy niin liikuntaryhmiä, erilaisia hoitoja kuin laadukas kuntosalikin personal trainerin palveluilla. Varkauden Fysiokeskuksen missiona on tarjota asiakkaille joustavaa, kokonaisvaltaista ja henkilökohtaista palvelua. Siksi he halusivat tarjota asiakkaille mahdollisuutta käyttää kuntosalia myös silloin, kun henkilökuntaa ei ole paikalla.

– Tavoitteemme oli yksinkertainen – halusimme tarjota asiakkaillemme joustavammat mahdollisuudet käyttää kuntosaliamme, kertoo toimitusjohtaja Janne Pöllänen. Etsimme ratkaisua, joka olisi asiakkaille mahdollisimman helppo ja meille edullinen käytössä.

– Hylkäsimme nopeasti perinteiset avain- ja kulkukorttijärjestelmät, sillä ne olisivat tuoneet turhaa huolehdittavaa asiakkaillemme, Pöllänen muistelee.

– Etenkin kuntosalille tullessa jokainen mukaan otettava ja muistettava esine on liikaa. Ne olisivat lisänneet myös käyttökustannuksia, sillä olisimme tarvinneet avaimia varastoon ja niiden hallinta olisi vienyt turhaan aikaa ja rahaa.

– Päädyimme Deltabitin sormenjäljellä toimivaan kulunvalvontajärjestelmään, koska Deltabit Gatekeeper One-Door -yhden oven kulunvalvontaratkaisu on kuin tehty tarpeisiimme, toteaa Pöllänen. Siinä yhdistyvät edullinen hinta ja käytön helppous.

– Järjestelmän hankinta ja käyttöönotto kävivät sutjakkaasti, Pöllänen jatkaa. Deltabit järjesti paikallisen lukkoliikkeen, Varkauden Turvalukon, hoitamaan laiteasennukset.

Ohjelmistojen asennukset ja käyttöönotto hoituivat kätevästi etäyhteydellä Deltabitin toimesta. Etäyhteyden ansiosta kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla, vaan esimerkiksi henkilökunnan koulutus voidaan järjestää eri päivänä kuin asennus.

– Deltabit vakuutti, että sormenjälki toimii hyvin myös kuntosaliasiakkailla. Se on pitänyt paikkansa. Niin me kuin asiakkaatkin olemme olleet oikein tyytyväisiä järjestelmään, Pöllänen jatkaa.

– Toiminta on ollut luotettavaa ja nopeaa. Tyytyväisiä asiakkaita on aina mukava palvella, vaikka nyt emme aikaisin aamulla tai myöhään illalla käyviä kuntoilijoita niin usein enää näekään, naurahtaa Pöllänen lopuksi.

Lue lisää kätevästä kulunvalvonnasta.

Yläneen Perinneliha

Lihaa pöytään ja sormella tunnit talteen

Työajanseuranta kuuluu olennaisena osana myös elintarvikealan yrityksen toimintaan. Yläneen Perinnelihassa työntekijät kirjasivat tehdyt työtunnit ja poissaolot käsin paperille, kunnes toimitusjohtaja Pasi Ruusunen kyllästyi jatkuvaan paperilappujen keräilyyn ja halusi helpottaa sekä omaa että työntekijöiden elämää.

– Halusin päästä lapuista ja erinäköisten harakanvarpaiden tutkimisesta kerralla eroon, kertoo Pasi Ruusunen. – Sormenjälkitunnistuksen ansiosta aika kuluu nyt maistuvien tuotteiden tekemiseen eikä työajan kirjaamiseen. Kenenkään ei tarvitse muistella tekemiään tunteja jälkikäteen, vaan ne ovat kerralla tallessa.

Yrittäjän näkökulmasta myös turvallisuus lisääntyy ja tuntien tulkinnanvaraisuus on jäänyt pois. – Kahvitauot ovat kahvitaukoja eivätkä kahvitunteja. Voin olla turvallisin mielin siitä, että työtunnit käytetään oikeisiin asioihin. Deltabit Gatekeeper -työajanseurantajärjestelmä sopii mainiosti myös pienyrityksen tarpeisiin, sanoo Ruusunen.

Yläneen Perinneliha on valmistanut laadukkaita täyslihajalosteita ja makkaroita jo lähes 30 vuoden ajan. Yrityksessä on noin 6 työntekijää. Yritys käyttää vain parhaita raaka-aineita ja panostaa laatuun. Yrityksen mottona onkin: ”Tuotteemme on aina suunniteltu ja valmistettu niin, että maistuvat hyviltä omaan suuhun. Sen jälkeen ne ovat valmiita markkinoille.”

Tutustu työajanseurantaan täällä.

Isku

Kalusteita ja kulkua sormenjäljellä

Isku on tarjonnut asiakkailleen hyvää palvelua ja yhteistyötä, korkealaatuisia ja kilpailukykyisiä tuotteita, toimivia sisustusratkaisuja sekä asiantuntemusta ja skandinaavista muotoilua jo lähes 90 vuoden ajan. He kehittävät toimintaansa jatkuvasti ja siksi he päättivät kokeilla Tampereella uutta konseptia, jossa isoihin myymälöihin sijoitetaan muitakin yrityksiä vuokralaisiksi.

– Mukaan tuli niin yhden hengen kuin muutaman kymmenen hengen yrityksiäkin, kertoo aluejohtaja Mikko Kuuppo. Yritysten välillä on vaihtuvuutta ja osalla yrityksistä on vaihtuvaa henkilöstöä. Lisäksi eri yrityksillä on erilaiset aukioloajat.

Vuokranantajana halusimme luonnollisesti palvella heitä mahdollisimman hyvin. Siksi yritysten kulkeminen tiloissa piti ratkaista tavalla, joka on helppoa heille.

Isku halusi lisäksi, että järjestelmän hallinta on mahdollisimman vaivatonta. – Deltabit Gatekeeper -kulunvalvontajärjestelmä oli juuri oikea järjestelmä meidän tarpeisiimme, jatkaa Kuuppo.

Sormenjälkitunnistuksen ansiosta meidän ei tarvitse varastoida avaimia eikä kulkukortteja, eikä kerätä mitään pois vuokra- tai työsuhteen päättyessä. Riittää, että napauttaa hallintaohjelmistosta oikeudet päättyneeksi.

– Myös vuokralaisemme ovat olleet erittäin tyytyväisiä kulun helppouteen ja jopa yllättyneet sen nopeudesta. Sormenjäljellä kulkemiseen tottuu nopeasti ja niinkin pieni asia kuin avaimen käyttö alkaa tuntua vaivalloiselta. Siksi moni on päättänyt hankkia myös kotioveensa Deltabit Dooris -sormenjälkilukijan. Vielä kun pääsisi eroon auton avaimista, Kuuppo unelmoi.

Tutustu helppoon kulunvalvontaan täällä.

OP-Teräs

Teräksistä työajanseurantaa

OP-Teräs pistää metallista kasaan lähes mitä vain. Jotta yritys voisi palvella asiakkaita huipputasolla, pitää niin henkilöstön kuin yrityksen johdonkin pystyä keskittymään olennaiseen. Työajanseuranta ei kuulu OP-Teräksen ydintoimintoihin. Siksi he halusivat hoitaa sen mahdollisimman suoraviivaisesti ja etsivät toimittajan, jonka avulla tämä tavoite toteutuisi.

– Työajanseuranta on ollut meillä käytössä jo pitkään, mutta emme olleet tyytyväisiä järjestelmäämme, kertoo OP-Teräksen toimistopäällikkö Susanne Salomäki. – Se oli turhan monimutkainen, emmekä saaneet ongelmiimme riittävän hyvin tukea. Kaipasimme yksinkertaisempaa ja mutkattomampaa tapaa seurata työaikaa.

– Sormenjälkitunnistus yhdistää huolettomuuden ja varmuuden juuri meille sopivalla tavalla, jatkaa Salomäki. – Deltabit Gatekeeper -työajanseurantajärjestelmän toiminta on selkeää.

Helppokäyttöisyys oli meille päätöksenteossa ratkaisevin ominaisuus. Sormenjälki on helpoin sekä työntekijöille käyttää että minulle hallinnoida. Sormet ovat aina mukana eikä ylimääräisiä tarvitse pitää kaapissa varalla.

– Mutkattomaan toimintaan kuuluu myös mutkaton tuki. Halusimme ratkaisun, jonka asiakaspalvelu toimii, toteaa Salomäki. – Kun tarvitsemme päivityksiä tai ratkaisuja ongelmiin, emme halua joutua odottamaan.

Tämän puolen Deltabit on hoitanut mainiosti. On helpottavaa tietää, että asiantuntija on nopeasti saatavilla, enkä joudu metsästämään ratkaisua automaattisten puhelinvastaajien kautta.

– Olemmeko tyytyväisiä järjestelmään? Tähän on helppo vastata: kyllä! Voin jopa suositella Deltabit Gatekeeperiä, päättää Salomäki.

OP-Teräs Oy on toiminut vuodesta 1986 lähtien metalliteollisuuden alihankinta- ja sopimusvalmistusyrityksenä. Kunhan piirustukset ovat valmiit, OP-Teräs valmistaa ja laittaa kasaan koko paketin ja hoitaa vielä pintakäsittelynkin. Kun tuotteita on tehty jo vuosikymmeniä, niin laatu kuin tehokkuuskin ovat huipussaan. Siksi asiakkaina on kaivos- ja murskainteollisuuden suuret kansainväliset yritykset, joiden kautta valtaosa tuotteista lähtee ulkomaille.

Lue lisää vaivattomasta työajanseurannasta täältä.

Villa Sten

Sormenjälkitunnistuksen avulla aikaa hoitotyölle

Eevaliisa ja Matti Pentti haluavat tehdä Villa Stenistä entistäkin kodinomaisemman. Sormenjälkitunnistuksen avulla koko henkilökunnalta vapautuu enemmän aikaa hoitotyöhön.

– Yksinäisyys on nykyisin vanhusten suurimpia ongelmia, kertoo Villa Stenin toimitusjohtaja Eevaliisa Pentti. Villa Stenissä yksinäisyyttä torjutaan suunnitelmallisella yhteisöllisyydellä. – Ajattelemme, että Villa Sten on asukkaidemme koti ja me olemme auttamassa heitä heidän normaalissa elämässään. Olemme kuin 15 hengen perhe. Elämme asukkaidemme tahtiin ja haluamme, että heillä on turvallinen ja hyvä olo.

Eevaliisa Pentti suhtautuu tekniikkaan apuvälineenä myönteisesti. – Työntekijöiltä pitää löytyä aikaa asukkaille heidän tarpeidensa ja aikataulunsa mukaan. Siksi hoidon ulkopuoliset tehtävät pitää suunnitella mahdollisimman tehokkaiksi, Pentti toteaa.

– Olemme kiinnostuneita tekniikasta, joka helpottaa ja tehostaa toimintaa. Tekniikan pitää toimia luotettavasti ja sen käytön tulee olla helppoa.

– Pohdimme mieheni Matin kanssa, kuinka voisimme saada enemmän aikaa hoitotyöhön, Pentti jatkaa. – Totesimme, että työvuorosuunnittelu, työajan kirjaukset sekä palkanlaskenta veivät paljon aikaa niin meiltä kuin työntekijöiltäkin.

Tehostaaksemme toimintaamme hankimme Deltabitin sormenjälkitunnistukseen perustuvan järjestelmän, jolla hoidamme sekä kulunvalvonnan että työajanseurannan. Deltabitin järjestelmän saa yhdistettyä myös haluamaamme työvuorosuunnitteluohjelmaan, joten koko ketju työvuorosuunnittelusta työajanseurannan kautta palkanlaskentaan helpottuu ja aikaa säästyy.

Lue lisää kulunvalvonnasta ja työajanseurannasta.

Heikkilän Tila

Moderni emäntä suosittelee Deltabit Gatekeeperiä

Johanna Suokivi emännöi Suomen suurinta sikatilaa. Eläintila työllistää 21 henkilöä, jotka huolehtivat muutamien tuhansien sikojen hyvinvoinnista.

Kun tilalla otettiin käyttöön Deltabit Gatekeeper -kulunvalvonta ja -työajanseuranta, siirryttiin kerralla paperilapuista ja muistinvaraisesta tuntien kirjaamisesta moderneimpaan mahdolliseen kulunvalvontaan ja tuntikirjaukseen.

– Halusin varmistaa, että työajoissa ja niiden kirjaamisessa noudatetaan työehtosopimusta, ja Deltabitin kulunvalvonta ja työajanseuranta on aivan ehdoton tapa toteuttaa tämä tavoite, kertoo emäntä Johanna Suokivi.

– Huomasin, että joiltain työntekijöiltä saattoi joskus jäädä ruokatunti pitämättä. Toisaalta vaikkapa venyvistä kahvitauoista kertyy viikkojen ja kuukausien myötä paljon tunteja.

Suokivi toteaa, että kun jokainen kirjaa itsensä sisään ja ulos sormenjäljellä, talteen saadaan tarkat tiedot siitä, miten kauan töitä on tehty, ja palkat maksetaan kirjausten perusteella täsmälleen oikein. – Meidän tapauksessamme tästä on kertynyt sievoinen summa säästöä.

Työntekijöiden kannalta sormenjäljen avulla tapahtuva tuntikirjaaminen on vaivatonta, ja se säästää merkittävästi myös itse emännän aikaa.

– Paperitöihin käyttämäni tunnit ovat vähentyneet puolella, Suokivi hehkuttaa. Vapautuneen ajan hän voi nyt hyödyntää muihin töihin tai viettää joskus vapaa-aikaakin. Eläintila on vuosien mittaan kasvanut, joten tekemistä kyllä riittää.

Muita sormenjälkilukijan eläintilalle tuomia etuja on kontrolli siitä, kuka rakennuksessa kulkee ja milloin. Esimerkiksi hygieniavaatimukset edellyttävät, että kulku tapahtuu ainoastaan sosiaalitilan kautta, sillä eläintenhoitotiloihin saa mennä vain työvaatteissa. Sormenjälkilukijan käyttöönoton jälkeen tämän asian kanssa ei ole ollut ongelmaa.

Suokivi on erittäin tyytyväinen myös Deltabitin tarjoamaan tuotetukeen.

– Vaikka itse tuntisi kysyvänsä miten pöljän kysymyksen tahansa, saa aina nopean ja ystävällisen vastauksen. Kerran satuin soittamaan hetkellä, jolloin sopivaa henkilöä ei ollut paikalla, ja minulle luvattiin palata asiaan kohta. Vartin päästä sitten jo soitettiin ja pulmani ratkesi, Suokivi muistelee tyytyväisenä.

– Suosittelen Deltabit Gatekeeperiä kaikille maatalousyrittäjille ja pienyrittäjille, joilla on ulkopuolista työvoimaa. Ainahan investointi kirpaisee, mutta meidän tapauksessamme se maksoi itsensä takaisin puolessa vuodessa. Kun sekä aikaa että rahaa säästyy, ei voi muuta kuin olla tyytyväinen, Suokivi summaa.

Lue lisää kulunvalvonnasta ja työajanseurannasta.

Normiopaste

Deltabit Gatekeeper tekee kätevästä kulunhallinnasta normimeininkiä

Normi-yhtiöt on viiden infra-alan yrityksen kokonaisuus. Omiin erityisaloihinsa keskittyneillä yrityksillä on samat asiakkaat, yhteinen hallinto ja useita toimipisteitä, mutta eri työntekijät. Deltabit Gatekeeperin avulla kulunhallinta ja tuntikirjaus sujuvat nyt Tampereen toimipisteissä näpsäkästi, vaikka monta asiaa olikin mietittävänä.

– Avaimeton järjestelmä on pelannut hyvin, kertoo tekninen päällikkö Joonas Muttilainen.

– Kun väki liikkuu eri tiloissa, jokainen pääsee sinne mihin on tarkoitus, eikä koskaan tarvitse kysellä avainten perään. Kulkemisen helpottumisen myötä olemme päässeet eroon myös ovien auki telkeämisestä, joka monessa yrityksessä heikentää turvallisuutta.

Järjestelmä pääsee tositestiin kesäisin – maanrakennustyö on kausittaista, ja kesän ajaksi väkimäärä tuplaantuu.

– Kun uusi kaveri tulee taloon, käymme kulkemiseen liittyvät asiat suullisesti läpi, tallennamme kolme sormea molemmista käsistä ja allekirjoitamme tietoturvakaavakkeen, Muttilainen kertoo.

– Kesätyöntekijöiden kohdalla syötän järjestelmään työsuhteen päättymisajan, eikä syyskuussa tarvitse ihmetellä, mihin avaimet on jätetty. Omaa työaikaani säästyy muihin hommiin, kun avaintenhallintaan ei tarvitse käyttää aikaa. Olemme antaneet kulkuoikeudet myös joillekin muille säännöllisille vierailijoille, esimerkiksi muutamalle myyntiedustajalle.

Tuntikirjauksessa sormenjälkeen siirtyminen toi tasapuolisuutta työaikoihin. Normi-Yhtiöissä on tuntipankkijärjestelmä, jossa ylimääräiset tunnit saa vapaina tai rahana.

– Osa työntekijöistä koki vääryyttä, kun toiset kävivät tupakalla tai istuivat pidempään lounaalla. Nyt kaikilla on täsmälleen samat säännöt.

Oman tuntikertymänsä voi tarkistaa jokaisen sisäänkirjautumisen yhteydessä. Näin päästiin myös palkanmaksulle esitetyistä kyselyistä, paljonko tunteja on sisässä.

Deltabit Gatekeeperin plussat Normi-yhtiöissä:

+ kulkemisen helppous eri toimipisteissä

+ ajansäästö avaintenhallinnassa

+ tuntikirjausten täsmällisyys ja tasapuolisuus

Lue lisää kulunvalvonnasta ja työajanseurannasta.

Helsingin kaupungin Kontulan palvelukeskus

Helsingin kaupunki edelläkävijänä

Kontulan palvelukeskuksen tavoitteena jo rakennusvaiheessa oli kulunvalvontajärjestelmä, jonka avulla keskuksen 120 hoitajaa ja vaihtuvat potilaat pääsevät kulkemaan vaivattomasti ilman avaimia.

Laajuudeltaan kyseessä on eräs Euroopan suurimmista yksittäisistä biometrisistä järjestelmistä. Se sisältää 230 sormenjälkitunnistinta sisällä ja ulkona. Osa tunnistimista on sijoitettu ohjaamaan hissien toimintaa.

Deltabit Gatekeeper -järjestelmä voidaan tarvittaessa integroida myös olemassaoleviin kulunvalvontajärjestelmiin. Kontulassa se on integroitu Timecon-järjestelmään, jossa kulkuoikeuksia hallinnoidaan.

Tutustu Kontulan palvelukeskuksen käyttämään monipuoliseen kulunvalvontajärjestelmään.

Nokian Renkaat

Nokian Renkaiden Venäjän yksikössä Deltabit Gatekeeper -kulunvalvontajärjestelmää käytetään kulunvalvontaan sekä tehdas- että toimistotiloissa. Lisäksi Deltabit Gatekeeperiä käytetään myös ovien tilatietojen valvontaan.

Koska järjestelmä on etähallittava, ovien ohjaamista ja tarkkailua sekä henkilöstön sijainnin seurantaa varten käytössä on useita työasemia.

Työajanseurantaa varten käytössä on useita sormenjäljellä toimivia Deltabit Idis -työaikapäätteitä. Niiden avulla järjestelmä seuraa työaikoja ja muodostaa raportit palkanlaskijalle.

Lue täältä lisää kulunvalvonnasta.