Poissaolojen suunnittelu

Poissaolojen suunnittelun avulla sinä ja työntekijäsi suunnittelette jo hyvissä ajoin erilaisten ennakoitavien poissaolojen ajankohtia. Sillä hoituvat:

  • lomasuunnittelu,
  • pekkasten suunnittelu,
  • liukumavapaiden suunnittelu
  • sekä työaikapankin pankkivapaiden suunnittelu.

Ja sen käyttö on todella helppoa!

  1. Työntekijäsi voivat tehdä ehdotuksia lomistaan sekä muista ennakoitavista poissaoloistaan järjestelmässä.
  2. Näet kaikki poissaolopyynnöt listanäkymässä sekä kalenterinäkymässä, joissa molemmissa pyyntöjen hyväksyminen tai hylkääminen käy näppärästi. Molemmissa näkymissä voit myös lisätä, muokata tai poistaa pyyntöjä.
  3. Voit antaa työntekijöillesi mahdollisuuden nähdä toistensa pyyntöjä, jolloin he tietävät milloin kukakin on paikalla.
  4. Suunnitellut poissaolot näkyvät työajanlaskennassa, jolloin voit esimerkiksi siirtää lomat palkanlaskentaan jo etukäteen lomarahan maksamista varten.

Poissaolokalenteri

Poissaolojen suunnittelun avulla varmistat, että töissä on tarpeeksi väkeä paikalla myös silloin, kun lomakausi on kuumimmillaan.

Työntekijäsi saavat tiedon kesälaitumille kirmaamisen ajankohdasta hyvissä ajoin ja voivat myös itse osallistua lomiensa suunnitteluun. Näin työhyvinvointi paranee ja luottamus kasvaa.

Poissaolopyynnön tekeminen

Työntekijäsi voivat tehdä järjestelmän selaimessa pyynnön siitä, milloin he haluavat pitää lomansa tai käyttää pekkaspäivänsä tai liukumavapaansa.

Pyynnön lisäämisen tai muokkaamisen yhteydessä selviää, kuinka paljon lomasaldoa on jäljellä. Kuten myös se, kuka ja milloin on hyväksynyt tai lisännyt pyynnön tai muokannut sitä. Hommat helpottuvat, kun kaikki tarvittavat tiedot ovat löydettävissä yhdellä vilkaisulla.

Poissaolopyynnön muokkaaminen

Työntekijäsi pääsevät milloin vain katsomaan, onko heidän pyyntönsä hyväksytty, hylätty vai vielä avoimena. Näin he pysyvät ajan tasalla pyyntöjensä tilanteesta – ja sinä saat vähemmän kyselyitä niiden perään.

Omat poissaolopyynnöt

Voit toki käyttää ominaisuutta myös siten, että vain sinä voit suunnitella työntekijöidesi lomat. Tällöin voit valita, pääsevätkö työntekijäsi näkemään suunnitelmiasi.

Poissaolopyyntöjen hyväksyminen, hylkääminen ja muokkaaminen

Kokonaisuuden hallinta poissaolojen suunnittelussa on helppoa. Näet työntekijöidesi kaikki avoimet, hyväksytyt ja hylätyt pyynnöt samassa näkymässä joko listana tai kalenterissa.

Poissaololista

Pystyt hyväksymään tai hylkäämään pyynnön yhdellä klikkauksella. Voit myös klikata hyväksytyn tai hylätyn pyynnön takaisin avoimeksi. Muutokset saat tehtyä klikkaamalla pyynnön auki.

Jos työntekijöilläsi on tarvittavat käyttöoikeudet, pääsevät he katsomaan toistensa pyyntöjä. Tällöin he tietävät, milloin kukakin on paikalla, mikä lisää työn sujuvuutta.

Lisäksi voit halutessasi antaa työntekijöillesi oikeudet hyväksyä, hylätä tai muokata omia tai muiden pyyntöjä.

Poissaolojen suunnittelu ja työajanseuranta

Työntekijöidesi hyväksytyt poissaolopyynnöt näkyvät työajanlaskennassa samalla tavalla kuin työajanseurannassa tehdyt poissaolot. Tämän ansiosta voit siirtää esimerkiksi lomat palkanlaskentaan jo etukäteen lomarahan maksamista varten.

Ennalta suunnitellun poissaolon voi korvata työajanseurannassa toisella poissaololla, jos vaikkapa käy niin köpelösti, että työntekijäsi murtaa kätensä kesken lomansa.

Poissaolojen suunnittelu on työajanseurannan lisämaksullinen ominaisuus. Ottaessasi sen käyttöösi lomien, pekkasten ja liukumavapaiden suunnittelu on helpompaa kuin koskaan aikaisemmin.

Sähköposti: [email protected]
Puhelin: 010 8358550