Normiopaste saa tasapuolisuutta työaikoihin

Normi-yhtiöt on viiden infra-alan yrityksen kokonaisuus. Omiin erityisaloihinsa keskittyneillä yrityksillä on samat asiakkaat, yhteinen hallinto ja useita toimipisteitä, mutta eri työntekijät. Deltabit Gatekeeperin avulla kulunhallinta ja tuntikirjaus sujuvat nyt Tampereen toimipisteissä näpsäkästi, vaikka monta asiaa olikin mietittävänä.

– Avaimeton järjestelmä on pelannut hyvin, kertoo tekninen päällikkö Joonas Muttilainen.

– Kun väki liikkuu eri tiloissa, jokainen pääsee sinne mihin on tarkoitus. Kulkemisen helpottumisen myötä olemme päässeet eroon myös ovien auki telkeämisestä, joka monessa yrityksessä heikentää turvallisuutta.

Järjestelmä pääsee tositestiin kesäisin – maanrakennustyö on kausittaista, ja kesän ajaksi väkimäärä tuplaantuu.

– Kesätyöntekijöiden kohdalla syötän järjestelmään työsuhteen päättymisajan, eikä syyskuussa tarvitse ihmetellä, mihin avaimet on jätetty. Omaa työaikaani säästyy muihin hommiin, kun avaintenhallintaan ei tarvitse käyttää aikaa. Olemme antaneet kulkuoikeudet myös joillekin muille säännöllisille vierailijoille, esimerkiksi muutamalle myyntiedustajalle.

Tuntikirjauksessa sormenjälkeen siirtyminen toi tasapuolisuutta työaikoihin. Normi-Yhtiöissä on tuntipankkijärjestelmä, jossa ylimääräiset tunnit saa vapaina tai rahana.

– Osa työntekijöistä koki vääryyttä, kun toiset kävivät tupakalla tai istuivat pidempään lounaalla. Nyt kaikilla on täsmälleen samat säännöt.

Oman tuntikertymänsä voi tarkistaa jokaisen sisäänkirjautumisen yhteydessä. Näin päästiin myös palkanmaksulle esitetyistä kyselyistä, paljonko tunteja on sisässä.

Deltabit Gatekeeperin plussat Normi-yhtiöissä:

+ kulkemisen helppous eri toimipisteissä

+ ajansäästö avaintenhallinnassa

+ tuntikirjausten täsmällisyys ja tasapuolisuus

Lue lisää kulunvalvonnasta ja työajanseurannasta.