Läsnäoloseuranta näyttää missä väki luuraa

Tuleeko sinulle koskaan tarvetta nähdä nopeasti, onko tietty henkilö saapunut töihin tai missä hän on? Tai vaativatko työpaikkasi turvallisuusmääräykset, että sinun pitää aina tietää, kuinka monta henkilöä tietyllä alueella on?

Läsnäoloseuranta vastaa näihin kysymyksiin. Seurantaohjelman avulla näet henkilöiden viimeisimmät kulkutapahtumat tai työaikaleimaukset. Näin saat osviittaa siitä, missä kukin henkilö paraikaa on ja kuinka monta henkilöä missäkin on.

Mihin kaikkeen voit käyttää läsnäoloseurantaa?

Yleisimpiä tapoja käyttää paikallaoloseurantaa on kolme.

  1. Voit tarkistaa, onko henkilö paikalla esimerkiksi jonkun soittaessa keskukseen.
  2. Tiedät onko toiminnan kannalta kriittinen henkilö saapunut paikalle.
  3. Vaaratilanteessa näet tietyllä alueella olevat henkilöt ja heidän lukumääränsä.

1. Tarkista, onko henkilö paikalla

Voi olla hankalaa tietää, missä kukin on, kun joku soittaa yrityksesi numeroon tai tulee respasta kysymään tiettyä henkilöä. Vastaaminen menee helposti arvailuksi varsinkin, jos liikkuvia työntekijöitä on paljon.

Deltabitin läsnäoloseuranta on ratkaisu tähän ongelmaan. Siitä näet kaikkien henkilöiden viimeisimmät kulku- tai työaikatapahtumat. Tiedät, etkä arvaile.

Jos työntekijöitä on paljon, voit hakea henkilöä nimen perusteella. Tai jos useampi työntekijä voi vastata kyselyyn, voit katsoa listasta, ketkä ovat paikalla.

2. Katso, onko tärkeä työntekijä saapunut

Jos yrityksen toiminta vaatii, että työntekijä on paikalla, mutta hänen työpisteensä ei ole lähelläsi, läsnäoloseuranta on näppärä tapa tarkistaa, onko henkilö saapunut. Tällaisia henkilöitä voivat olla esimerkiksi bussikuski aamun ensimmäisellä vuorolla tai toisella paikkakunnalla oleva myymälävastaava.

Deltabitin läsnäoloseuranta on helppo ja stressitön niin sinulle kuin työntekijälle. Riittää, kun hän avaa oven tai leimaa itsensä tulleeksi työajanseurannassa. Tieto näkyy sinulle läsnäolo-ohjelmassa saman tien, eikä työntekijälle tule tunnetta kyttäämisestä.

Jos asiakkailta alkaa tulla puheluja, että bussi ei kulje tai kauppaan ei pääse, voit aloittaa ongelman ratkomisen läsnäolo-ohjelmasta. Näin saat poistettua ainakin yhden mahdollisen syyn listalta.

3. Seuraa turvamääräysten vaatimaa henkilöiden määrää alueella

Vaarallisia aineita käsittelevissä tai tuottavissa paikoissa turvamääräykset vaativat usein reaaliaikaista työntekijöiden määrän seurantaa tietyllä alueella.

Deltabit pystyy jopa parempaan kuin pelkän määrän seuraamiseen. Läsnäolovalvonnan avulla tiedät määrän lisäksi myös nimet. Näin voit esimerkiksi tulipalon syttyessä tarkistaa, että kaikki ovat turvassa.

Muihin tunnistustapoihin verrattuna sormenjälkitunnistus parantaa turvallisuutta kahdella tavalla:

  1. Voit aina luottaa tunnistukseen, sillä sormenjälkeä ei voi lainata tai varastaa.
  2. Tunniste (eli sormenjälki) ei voi unohtua, joten kriittisissäkään tilanteissa puuttuva tunniste ei aiheuta leimauksen tekemättä jättämistä.

Kuinka Deltabitin läsnäoloseuranta toimii?

Olemme tehneet Deltabitin paikallaoloseurantaohjelmasta mahdollisimman yksinkertaisen, jotta sen käyttö olisi itsestään selvää. Mutta ominaisuuksista emme ole silti tinkineet.

Tässä tärkeimmät ominaisuudet.

Viimeisimmät tapahtumat

Tapahtumalistalla näkyy aina henkilön viimeisin tapahtuma. Deltabitin kulunvalvontalukijaa käytettäessä listalla näkyy viimeisin oven avaus. Työajanseurannan leimauksista näkyy leimauksen tyyppi, kuten sisään, ulos, tauolle tai asiakastapaamiseen.

Lisätiedot

Tapahtumiin voi myös lisätä selkeyttäviä lisätietoja, kun tapahtumatiedot eivät ole itsestään selviä. Näitä ovat esimerkiksi pidemmät poissaolot tai lomat. Lähtötapahtumat saadaan työajanseurannasta, mutta poissaolon kesto selviää vasta palatessa.

Siksi näiden tapahtumien lisätietoihin voi lisätä erikseen paluupäivän. Näin sinun ei tarvitse ylläpitää erillistä lomalistaa, jotta näkisit, milloin väki palaa takaisin töihin.

Yleisiä lisätietoja ovat myös saapumisajat tai työpaikan ulkopuolella tapahtuvat hommat. Esimerkiksi ”Asiakastapaaminen, takaisin klo 11.00”. Nämä tiedot saa lisättyä kätevästi joko Paikallaolo-ohjelmassa tai muokkaamalla tapahtumaa Hallintaohjelmassa.

Värikoodaus näyttää ajan

Luettavuuden parantamiseksi tapahtumat ovat värikoodattu. Kuluvan päivän tapahtumat ovat eri värisiä kuin vanhemmat.

Näin näet saman tien, jos henkilö ei tänään ole vielä tullut töihin ja parhaassa tapauksessa lisätiedoista, milloin hän on tulossa.

Kuinka saat läsnäoloseurannan käyttöösi?

Läsnäoloseuranta on osa Deltabitin työajanseurantajärjestelmää, eikä maksa yhtään ylimääräistä. Käyttöönottokaan ei vaadi lisätyötä. Avaat vain ohjelman ja se on siinä.

Jos Deltabitin järjestelmä kiinnostaa, niin tulemme esittelemään sitä mielellämme. Soita tai laita sähköpostia, niin kerromme lisää.

Varaa esittely tai kysy lisää

Varaa esittely!

Sähköposti: [email protected]
Puhelin: 010 835 8550

Lue lisää, mitä kaikkea muuta Deltabitin työajanseuranta pitää sisällään