Heikkilän tilalla hommat helpottuivat

Moderni emäntä suosittelee Deltabit Gatekeeperiä.

Johanna Suonkivi emännöi Heikkilän tilaa, joka on Suomen suurin sikatila. Eläintila työllistää kymmeniä henkilöitä, jotka huolehtivat muutamien tuhansien sikojen hyvinvoinnista.

Kun tilalla otettiin käyttöön Deltabit Gatekeeper -kulunvalvonta ja -työajanseuranta, siirryttiin kerralla paperilapuista ja muistinvaraisesta tuntien kirjaamisesta moderneimpaan mahdolliseen kulunvalvontaan ja tuntikirjaukseen.

– Halusin varmistaa, että työajoissa ja niiden kirjaamisessa noudatetaan työehtosopimusta, ja Deltabitin kulunvalvonta ja työajanseuranta on aivan ehdoton tapa toteuttaa tämä tavoite, kertoo emäntä Johanna Suonkivi.

Deltabitin työajanseuranta toi työaikojen kirjaamiseen täsmällisyyttä

– Huomasin, että joiltain työntekijöiltä saattoi joskus jäädä ruokatunti pitämättä. Toisaalta vaikkapa venyvistä kahvitauoista kertyy viikkojen ja kuukausien myötä paljon tunteja.

Suonkivi toteaa, että kun jokainen kirjaa itsensä sisään ja ulos sormenjäljellä, talteen saadaan tarkat tiedot siitä, miten kauan töitä on tehty, ja palkat maksetaan kirjausten perusteella täsmälleen oikein. – Meidän tapauksessamme tästä on kertynyt sievoinen summa säästöä.

Työntekijöiden kannalta sormenjäljen avulla tapahtuva tuntikirjaaminen on todella vaivatonta, ja se säästää merkittävästi myös itse emännän aikaa.

– Paperitöihin käyttämäni tunnit ovat vähentyneet puolella, Suonkivi hehkuttaa. Vapautuneen ajan hän voi nyt hyödyntää muihin töihin tai viettää joskus vapaa-aikaakin. Eläintila on vuosien mittaan kasvanut, joten tekemistä kyllä riittää.

Deltabit Heikkilän tila
Deltabitin avulla Heikkilän tilan emäntä Johanna Suokivi puolitti paperitöihin menevän ajan.

Deltabitin kulunvalvonta sopii eläintilan tarkkoihin hygieniavaatimuksiin

Muita Deltabitin eläintilalle tuomia etuja on kontrolli siitä, kuka rakennuksessa kulkee ja milloin. Esimerkiksi tarkat hygieniavaatimukset edellyttävät, että kulku tapahtuu ainoastaan sosiaalitilan kautta, sillä eläintenhoitotiloihin saa mennä vain työvaatteissa. Deltabitin kulunvalvonnan käyttöönoton jälkeen tämän asian kanssa ei ole ollut ongelmaa.

Suonkivi on erittäin tyytyväinen myös Deltabitin tarjoamaan tuotetukeen.

– Vaikka itse tuntisi kysyvänsä miten pöljän kysymyksen tahansa, saa aina nopean ja ystävällisen vastauksen. Kerran satuin soittamaan hetkellä, jolloin sopivaa henkilöä ei ollut paikalla, ja minulle luvattiin palata asiaan kohta. Vartin päästä sitten jo soitettiin ja pulmani ratkesi, Suonkivi muistelee tyytyväisenä.

– Suosittelen Deltabit Gatekeeperiä kaikille maatalousyrittäjille ja pienyrittäjille, joilla on ulkopuolista työvoimaa. Ainahan investointi kirpaisee, mutta meidän tapauksessamme se maksoi itsensä takaisin puolessa vuodessa. Kun sekä aikaa että rahaa säästyy, ei voi muuta kuin olla tyytyväinen, Suonkivi summaa.

Lue lisää kulunvalvonnasta ja työajanseurannasta