Käyttäjäoikeuksien hallinta

Deltabit Gatekeeperissä käyttöoikeudet muodostuvat kahdesta osasta, jotka molemmat pitää määritellä:

  • Kenen tietoja saa käsitellä: tässä määritellään ryhmät, joiden tietoja henkilö saa käsitellä. Jos halutaan, että henkilö saa katsella tai muokata vain omia tietojaan, pitää käyttäjäryhmien valinnat jättää tyhjiksi.
  • Mitä tietoja saa käsitellä: tässä määritetään, mitä tietoja kyseinen henkilö saa nähdä tai muokata.

KENEN TIETOJA SAA KÄSITELLÄ

Jos esimerkiksi haluat, että esimies voi katsoa ja muokata alaistensa tietoja, hänen alaisistaan pitää muodostaa konfigurointiohjelmassa käyttäjäryhmä kohdassa HenkilöryhmätKäyttäjäryhmät.

Sen jälkeen hallintaohjelman Henkilöt-ikkunassa jokaisen alaisen henkilöryhmäksi valitaan kyseinen ryhmä kohdassa Omat asetuksetKäyttäjäryhmä.

Tämän jälkeen pitää Henkilöt-ikkunassa esimiehen kohdalla valita kyseinen ryhmä kohdassa Kenen tietoja saa käsitelläKäyttäjäryhmät.

MITÄ TIETOJA SAA KÄSITELLÄ

Sitten pitää vielä valita halutut tiedot kohdassa Mitä tietoja saa käsitelläHallinta. Usein käytetty valinta on kohta Muiden työaikaseuranta. Tällöin esimies pääsee katsomaan alaistensa työtunteja.

Jos haluat antaa hänelle lisäksi oikeudet myös korjata ja lisätä tapahtumia, salli myös Muiden tapahtumien muokkaus.

Ja jos haluat antaa hänelle oikeudet lisätä henkilöitä tai heille sormenjälkiä, kulkukoodeja, käyttäjätunnuksia jne., salli Muiden henkilötietojen muokkaus.

Vastaavasti, jos haluat antaa hänelle oikeudet omiin tietoihinsa, voit valita vastaavat oikeudet kohdista Oma työaikaseuranta, Omien tapahtumien muokkaus jne.

Jos haluat, että henkilöllä on oikeus vain omiin tietoihinsa, logiikka on sama, mutta silloin yhtään käyttäjäryhmää ei valita kohdassa Kenen tietoja saa käsitelläKäyttäjäryhmät.

Jos henkilöllä on muokkausoikeudet, silloin hänellä on luonnollisesti automaattisesti myös katseluoikeudet.

Mitä tietoja saa käsitelläHallinta -kohdan yläreunassa olevan napit ovat pikavalintoja, joilla saa kaikki sen alla olevat asetukset muutettua vastaaviksi yhdellä napin painalluksella ilman, että kaikki valinnat pitää käydä läpi yksi kerrallaan.

Yleensä sitä käytetään esimerkiksi, kun jostakin henkilöstä tehdään pääkäyttäjä, jolla on kaikki oikeudet. Silloin ei tarvitse tehdä muuta kuin painaa Täydet oikeudet -nappia ja kaikkien alaosan ehtojen valinnaksi tulee Sallittu.