Kuinka automatisoit hälytysjärjestelmäsi hallinnan?

Deltabit Gatekeeper on helppo ja monipuolinen kulunvalvontajärjestelmä. Mutta Gatekeeper ei tee pelkästään kulunvalvontaa. Sen avulla myös rakennuksesi hälytysjärjestelmän hallinta on suorastaan mukavaa.

Millä tavalla Deltabit Gatekeeper hoitaa hälytysjärjestelmän hallinnan? No, tottakai helposti ja turvallisesti.

Deltabit Gatekeeper piilottaa koodit ja tuo automatiikalla lisää kätevyyttä murtohälyttimen käyttöön. Tässä jutussa kerromme tarkemmin, kuinka se tapahtuu.

Mikä hälytysjärjestelmien käytössä turhauttaa?

Tavallisesti saat kytkettyä murtohälyttimen päälle ja pois naputtelemalla turvakoodisi järjestelmän ohjauspaneelissa. Jos muistat ja viitsit. Tämä toimii, mutta se riippuu turhan paljon omasta itsekurista ja muistamisesta. Ja jos väkeä on paljon, niin riskit ovat aika suuret.

Se ei siis ole ihan paras eikä luotettavin tapa hoitaa turvallisuutta. Siksi monessa paikassa hälytykset on ajastettu menemään automaattisesti päälle ja pois tiettyinä kellonaikoina.

Mutta entä jos kuljetkin muina aikoina? Taas tarvitaan koodi. Ja lähtiessä pitäisi vielä muistaa laittaa hälytykset takaisin päälle koodilla.

Suojakoodi voi levitä – eikä sitä huomaa mistään

Toinen asia, mikä aiheuttaa usein ongelmia on koodien jakaminen. Kenelle koodin uskaltaa antaa? Mitä tehdään, kun väki vaihtuu?

Pulmatilanteita ovat esimerkiksi, kun työntekijä irtisanoutuu tai vaikka ulkopuolinen siivooja vaihtuu. Sen jälkeen koodi on heidän mukanaan automaattisesti tiedossa yrityksesi ulkopuolella.

Tarttis varmaan tehdä jotain…

Vaihdetaanko koodi ja tiedotetaan kaikille uusi koodi? Hirveä homma ja kaikkien pitäisi taas muistaa uusi koodi. Jos niin tehdään, niin koodia kirjoitetaan lapuille, puhelimiin ja vaikka mihin. Vai mentäisiinkö sitten kuitenkin riskillä vanhalla koodilla?

Näitä ongelmia Deltabit Gatekeeper helpottaa.

Saisiko hälytykset pois päältä ilman koodia?

Kun käytät Deltabit Gatekeeperiä, niin et enää tarvitse koodia sisään tullessasi. Kun ensimmäinen henkilö avaa lukon Deltabit Dooriksella, niin Deltabit Gatekeeper ohjaa murtohälytykset automaattisesti pois päältä.

Ja ovestahan ei pääse kulkemaan, jos kokeilijalla ei ole lupaa kulkea.

Paljon yksinkertaisemmin systeemi ei voisi toimia.

Kenenkään ei tarvitse näpytellä erikseen murtohälyttimen koodia sisään tullessa. Se taas tarkoittaa, että koodia ei tarvitse jakaa.

Koodin naputtelu pois – hoidettu!
Koodin jakaminen pois – hoidettu!

Entä saako hälytykset päälle automaattisesti?

Mitä hälytysten aktivoinnin kanssa voisi tehdä, jos muistiin luottaminen ei ole mielestäsi tarpeeksi turvallista?

Hälytysten ajastus on hyvä pohja. Kun kello tulee kahdeksan illalla, niin pamautetaan hälytykset automaattisesti päälle, oli väkeä sisällä tai ei.

Sen jälkeen on enää yksi hoidettava asia: mitä tehdään, jos joku tulee käymään, kun hälytykset ovat päällä.

Ensimmäinen osa on helppo. Deltabit Dooriksella ovesta kuljettaessa hälytykset menevät automaattisesti pois päältä. Sen jälkeen ne pitää enää saada takaisin päälle, kun talo on taas tyhjä.

Kuinka automatiikka toimii?

No, tavallaan yksinkertaisesti. Deltabit Gatekeeperissä on sisäänrakennettu automatiikka, joka laittaa hälytykset takaisin päälle, kun viimeinen henkilö poistuu valvottavasta tilasta. Sitä varten systeemi seuraa kulkutiedoista, kuinka monta henkeä on sisällä.

Tämä vaatii sen, että myös jokaisen ulko-oven sisäpuolelle asennetaan tunnistin. Jotta paikallaolotiedot ovat ajan tasalla, kaikkien pitää käyttää sitä ulos mennessään. Joka kerta.

Harmittavasti yllättävän usein tapahtuu kohteliaisuuskulkuja, eli yhdellä oven avauksella meneekin useampi henkilö ulos. Näin Deltabit Gatekeeper ei voi laittaa hälytyksiä automaattisesti päälle, koska se luulee, että joku on vielä sisällä.

Siihenkö tämä kaatui? No ei!

Tätä tilannetta varten Deltabit Gatekeeperin voi laittaa kirjaamaan kaikki sisällä olijat automaattisesti ulos, kun hälytykset ohjataan ajastuksella tai Deltabit Dooris -tunnistimelta päälle.

Kyllä, murtohälyttimen voi ohjata myös päälle Deltabit Dooriksella. Tämä on toinen tapa välttää koodien jakaminen.

Tällöin paikallaolotilanne Deltabit Gatekeeperissä nollautuu. Kun joku käy epänormaaliin aikaan konttorilla, niin muut ovat jo etukäteen automaattisesti kirjattu ulos. Tulija on ainoa, joka lasketaan sisällä olevaksi.

Silloin riittää, kun kävijä avaa oven ulos lähtiessään sisäpuolen kulunvalvontalukijalla. Voilá – hälytykset ovat taas päällä!

Jos etsit satavarmaa ratkaisua, niin kaikkein järein ratkaisu on asentaa ovelle pyöröportti, joka päästää aina vain yhden henkilön kerrallaan ulos. Näin saadaan pakotettua jokainen kulkija käyttämään aina Deltabit Doorista. On kyllä varma, mutta ei ihan joka firman juttu.

Kuinka linkitys murtohälyttimeen tehdään?

Teknisesti Deltabit Gatekeeper yhdistetään murtohälyttimen avainkytkimeen, jonka avulla hälytykset voi ohjata päälle tai pois.

Tämä löytyy nykyisin suurimmasta osasta murtohälyttimiä – mutta ei kaikista. Se kannattaa siis tarkistaa ensin.

Eikä maksa yhtään lisää!

Eikä tässä kaikki.

Hälytysjärjestelmän ohjaus sisältyy Deltabit Gatekeeperin hintaan.

Deltabit Gatekeeper on paitsi helppokäyttöinen, myös monipuolinen. Sisäänrakennettu murtohälyttimen hallinta auttaa villeimpiäkin käyttäjiä hoitamaan hälytykset päälle ja pois turvallisesti.

Laita viestiä, jos haluat tietää lisää. Tulemme mielellämme myös paikan päälle näyttämään, kuinka systeemi toimii.

Kysy lisää tai varaa esittely

Varaa esittely!

Sähköposti: [email protected]
Puhelin: 010 835 8550