Deltabit panostaa kasvuun

Sormenjälkitunnistukseen erikoistunut Deltabit lisää resursseja toimintaansa ja vahvistaa asemaansa markkinajohtajana. Sormenjälkitunnistimia käytetään esimerkiksi kotien ovien avaamiseen ja yritysten kulunvalvontaan.

Jukka Hosio aloittaa Deltabit Oy:n toimitusjohtajana ja tulee mukaan yhtiöön enemmistöosakkaaksi. Nykyiset omistajat jatkavat osakkaina ja yrityksen palveluksessa. Jukka Hosio on aiemmin toiminut Nokiassa kansainvälisissä myynnin, markkinoinnin ja tuotehallinnon johtotehtävissä.

– On mahtavaa liittyä Deltabitin innostuneeseen huippuosaajien porukkaan. Sormenjälkitunnistinten myynti on merkittävässä kasvussa ja sormenjälkitunnistus nopeasti yleistymässä, sanoo Jukka Hosio.

– Deltabitin tavoitteena on vapauttaa ihmiset avaimista. 10 vuoden kuluttua moni ihmettelee, pitikö joskus vaikkapa lenkille lähtiessä tosiaan huolehtia, missä erillistä avainta säilyttää. Haluan olla mukana tämän muutoksen tekemisessä. Jo nyt Deltabitin tuotteet tekevät miljoonia tunnistuksia kuukaudessa. Sormenjälkitunnistus on arkipäivää, toteaa Jukka Hosio.

Nykyinen toimitusjohtaja Juha Turunen siirtyy muutoksen yhteydessä myynti- ja yhteiskuntasuhteista vastaavaksi johtajaksi sekä hallituksen puheenjohtajaksi.

– On hienoa, että löysimme meille oikean henkilön. Toimintamme kasvaa ja kansainvälistyy yhä voimakkaammin ja Jukka Hosio tuo meille siihen oikeanlaista osaamista, kertoo Juha Turunen. – Olemme juuri päivittäneet sormenjälkitunnistusteknologiaa paremmaksi ja se on tuonut tunnistuksen nopeuden ja luotettavuuden aivan uudelle tasolle. Nyt on oikea hetki panostaa yrityksen kasvuun.

Deltabit tekee sormenjälkitunnistimia ja niihin perustuvia järjestelmiä koteihin, yrityksiin ja terveydenhuoltoon. Deltabit toimii myös sormenjälkitunnistuksen asiantuntijana EU:n Fastpass-projektissa, jossa suunnitellaan automaattisia rajavalvontatunnistusasemia EU:n ulkorajoille.