Yläneen Perinneliha

Lihaa pöytään ja sormella tunnit talteen

Työajanseuranta kuuluu olennaisena osana myös elintarvikealan yrityksen toimintaan. Yläneen Perinnelihassa työntekijät kirjasivat tehdyt työtunnit ja poissaolot käsin paperille, kunnes toimitusjohtaja Pasi Ruusunen kyllästyi jatkuvaan paperilappujen keräilyyn ja halusi helpottaa sekä omaa että työntekijöiden elämää.

– Halusin päästä lapuista ja erinäköisten harakanvarpaiden tutkimisesta kerralla eroon, kertoo Pasi Ruusunen. – Sormenjälkitunnistuksen ansiosta aika kuluu nyt maistuvien tuotteiden tekemiseen eikä työajan kirjaamiseen. Kenenkään ei tarvitse muistella tekemiään tunteja jälkikäteen, vaan ne ovat kerralla tallessa.

Yrittäjän näkökulmasta myös turvallisuus lisääntyy ja tuntien tulkinnanvaraisuus on jäänyt pois. – Kahvitauot ovat kahvitaukoja eivätkä kahvitunteja. Voin olla turvallisin mielin siitä, että työtunnit käytetään oikeisiin asioihin. Deltabit Gatekeeper -työajanseurantajärjestelmä sopii mainiosti myös pienyrityksen tarpeisiin, sanoo Ruusunen.

Yläneen Perinneliha on valmistanut laadukkaita täyslihajalosteita ja makkaroita jo lähes 30 vuoden ajan. Yrityksessä on noin 6 työntekijää. Yritys käyttää vain parhaita raaka-aineita ja panostaa laatuun. Yrityksen mottona onkin: ”Tuotteemme on aina suunniteltu ja valmistettu niin, että maistuvat hyviltä omaan suuhun. Sen jälkeen ne ovat valmiita markkinoille.”

Tutustu työajanseurantaan täällä.