Villa Sten

Sormenjälkitunnistuksen avulla aikaa hoitotyölle

Eevaliisa ja Matti Pentti haluavat tehdä Villa Stenistä entistäkin kodinomaisemman. Sormenjälkitunnistuksen avulla koko henkilökunnalta vapautuu enemmän aikaa hoitotyöhön.

– Yksinäisyys on nykyisin vanhusten suurimpia ongelmia, kertoo Villa Stenin toimitusjohtaja Eevaliisa Pentti. Villa Stenissä yksinäisyyttä torjutaan suunnitelmallisella yhteisöllisyydellä. – Ajattelemme, että Villa Sten on asukkaidemme koti ja me olemme auttamassa heitä heidän normaalissa elämässään. Olemme kuin 15 hengen perhe. Elämme asukkaidemme tahtiin ja haluamme, että heillä on turvallinen ja hyvä olo.

Eevaliisa Pentti suhtautuu tekniikkaan apuvälineenä myönteisesti. – Työntekijöiltä pitää löytyä aikaa asukkaille heidän tarpeidensa ja aikataulunsa mukaan. Siksi hoidon ulkopuoliset tehtävät pitää suunnitella mahdollisimman tehokkaiksi, Pentti toteaa.

– Olemme kiinnostuneita tekniikasta, joka helpottaa ja tehostaa toimintaa. Tekniikan pitää toimia luotettavasti ja sen käytön tulee olla helppoa.

– Pohdimme mieheni Matin kanssa, kuinka voisimme saada enemmän aikaa hoitotyöhön, Pentti jatkaa. – Totesimme, että työvuorosuunnittelu, työajan kirjaukset sekä palkanlaskenta veivät paljon aikaa niin meiltä kuin työntekijöiltäkin.

Tehostaaksemme toimintaamme hankimme Deltabitin sormenjälkitunnistukseen perustuvan järjestelmän, jolla hoidamme sekä kulunvalvonnan että työajanseurannan. Deltabitin järjestelmän saa yhdistettyä myös haluamaamme työvuorosuunnitteluohjelmaan, joten koko ketju työvuorosuunnittelusta työajanseurannan kautta palkanlaskentaan helpottuu ja aikaa säästyy.

Lue lisää kulunvalvonnasta ja työajanseurannasta.